Ga naar hoofdinhoud

Opdrachtgever

Gemeente Hollands Kroon

Schadebeeld

Overige

Onderhoudstechniek

Oppervlakbehandeling

Jaar

2014 / 2015

Onderhoud en een nieuwe fietsstrook

Voor Gemeente Hollands Kroon heeft Aannemersbedrijf Gebr. Min B.V. in 2014 en 2015 een project uitgevoerd waarbij een oppervlaktebehandeling is aangebracht en aan de buitenkant van weerszijden een fietsstrook is toegevoegd. Op de 16 kilometer lange weg in het buitengebied zijn rode fietsstroken gecreëerd, zodat de fietsers goed zichtbaar zijn en de weg veilig kunnen gebruiken. In het midden is een normale slijtlaag aangebracht.

Voordat de werkzaamheden konden beginnen, was het cruciaal om het wegdek goed schoon te maken met een wegdekreiniger. De weg bevond zich namelijk in een buitengebied waar boeren veel gebruik maken van de betreffende weg. Al het vuil en klei moest verwijderd worden om ervoor te zorgen dat de nieuwe slijtlagen goed zouden hechten.

Normaal wordt een fietsstrook aangebracht met behulp van een soort plakband om een rechte lijn te creëren. Bij dit project moest er ruim 32 kilometer aan fietsstrook aangebracht worden. Om deze hoeveelheid plakband en geld te besparen, is er gekozen voor een handmatige aanpak waarbij een ervaren chauffeur de mooie, rechte lijn aangebracht heeft. Hierbij is ervoor gekozen om eerst de rode kleur aan de buitenkant aan te brengen en vervolgens pas de binnenkant om vermenging van het split te voorkomen. De overgang tussen de verschillende vlakken is vervolgens gemarkeerd met een witte belijning.

Trots op het resultaat

Het project is inmiddels ruim acht jaar geleden uitgevoerd. De weg en de fietsstroken worden momenteel regelmatig gebruikt en liggen er nog altijd mooi bij. Een project op trots op te zijn!