Ga naar hoofdinhoud

Scheuren en gaten in de weg leveren onveilige situaties op. Dat moet te allen tijde voorkomen worden. Veiligheid van weggebruikers staat ten slotte altijd voorop. Daarom onderneemt u bij schade aan de weg direct actie.

Hierdoor worden de wegen in uw gemeente onveilig

Asfalt verslijt door allerlei oorzaken. Extreme, langdurige weersomstandigheden spelen een belangrijke factor, maar ook strooizout, oxidatie en het wegverkeer zelf. De weg wordt poreus en regen- en smeltwater komt makkelijk onder het wegdekoppervlak. Dat uit zich in schade in de vorm van scheuren, gaten en rafelingen in de weg.

Het gevolg is dat de weg onveilig wordt voor gebruikers. Met tijdig, conserverend wegenonderhoud voorkomt u dat de veiligheid in het geding komt.

Door te kiezen voor een goede, duurzame onderhoudstechniek – zoals een behandeling van de slijtlaag van de weg – conserveert en verlengt de levensduur van de buitenwegen. Er zijn veel kwalitatieve, betaalbare en snelle methodes die de veiligheid van uw wegen voor nog eens 5 tot 10 jaar garanderen.

Acteer op tijd

Vaak wordt er pas geacteerd als schade al zichtbaar is en daarmee wegen al onveilig zijn. En dat is onnodig. Preventieve onderhoudstechnieken zorgen ervoor dat uw wegen betrouwbaar zijn en blijven. Zonder concessies te doen op budget kunt u nu acteren.

Een veilige weg is een goed onderhouden weg

Wat goed moet functioneren, moet goed onderhouden worden. Dat geldt voor een auto, voor kozijnen en zeker ook voor wegen waar dagelijks veel mensen gebruik van maken.

De voordelen van wegenonderhoud

Naast het realiseren van betrouwbare wegen, brengt goed wegdekonderhoud nog meer voordelen met zich mee, zoals:

  • De levensduur van de wegen wordt verlengd.
  • Geld- en tijdwinst doordat dure en tijdrovende technieken voorkomen worden.
  • Een heldere bijdrage aan de milieudoelstellingen.
  • Comfortabel en stil asfalt.

Veiligheid verbeteren op verschillende manieren

Er zijn tal van mogelijkheden in de verschillende onderhoudstechnieken die bijdragen aan de veiligheid voor weggebruikers.

Een voorbeeld daarvan is oppervlakbehandeling. Hier wordt een laag bindmiddel en een laag steenslag als toepassing op asfaltverhardingen gebruikt. Een oppervlakbehandeling resulteert in een toename van stroefheid van het wegdek. Daarnaast wordt structurele, ernstige schade gerepareerd.

Een andere duurzame optie is Emulsieasfaltbeton (EAB). EAB draagt bij aan veiligheid doordat het onder meer uitstekend in te zetten is om het wegdekprofiel visueel en akoestisch te markeren. Weggebruikers weten daardoor waar ze kunnen fietsen, wandelen of autorijden.

Onderhoudstechnieken
Group 5

Bekijk hier alle onderhoudstechnieken.

Lees meer

Welke methode is geschikt?

Welke methode voor preventief onderhoud het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren. Deskundige partners van WOT kijken graag met u naar uw specifieke situatie. Ze onderzoeken dan onder meer de huidige staat en de gewenste levensduur.

Daarnaast zijn de dagelijkse belasting, verkeersintensiteit en het wringende verkeer invloedrijke factoren. Tot slot wordt ook onderzocht hoe overlast voor eventuele omwonenden zo min mogelijk blijft.

Direct aan de slag met de veiligheid in uw omgeving

Plan het onderhoud aan uw wegen in en realiseer of behoud daarmee de veiligheid op de buitenwegen. Als kennisinitiatief brengt WOT u in contact met de juiste, deskundige en gekwalificeerde partijen bij u in de buurt.

Meer informatie?
Group 6

Onze aangesloten partners helpen u graag op weg.

Neem vrijblijvend contact op
Blijf op de hoogte
Group 5

Blijf op de hoogte van kennis en kunde in asfaltonderhoud.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief